Keuzehout
Profel ontwikkelt en produceert alles in eigen beheer en richt daarbij de focus op het hogere marktsegment. Tijdens de zoektocht naar het juiste productieplanningsysteem kreeg het bedrijf onder andere advies via de Universiteit van Gent. Al snel kreeg de planningssoftware van Limis het voordeel boven diverse andere aanbieders. “Dankzij heldere gesprekken, een pakkende presentatie plus bezoeken aan andere bedrijven die het pakket in gebruik hadden, viel onze keuze in het voordeel van Limis uit,” zo bijt Adri van Brink, productieleider bij Profel het spits af. “Al vrij snel was ons duidelijk dat zij het passende product voor ons hadden. Limis is een flexibel pakket waarin zowel gegevens over productie als over levering in verwerkt kunnen worden.”

Berekenenluchtfotoprofel_kl
Zoals elk bedrijf heeft ook Profel te maken met drukke en stille tijden. Maar ook plotselinge veranderingen in het productieproces hebben invloed op de planning. “Het was voor ons heel essentieel om meer stabiliteit in de planning te creëren. Daar hadden we voorheen te weinig zicht op. Tevens was het ons doel om een maximaal rendement te behalen.” Van Brink geeft een voorbeeld: “Je hebt met diverse factoren te maken. Denk aan ziekte van medewerkers of plotselinge drukte, spoedorders etc. Dan moeten we de planning aanpassen. In het verleden gingen we bij de productie van een raam standaard uit van acht weken levertijd. Of het nu een gecompliceerde of eenvoudige klus was; die tijdspanne hielden we aan. Door het invoeren van alle gegevens in dit Limis pakket, ontvangen we een exacte en onderbouwde berekening over de levertijd van elke aparte opdracht. Dat kan twee weken zijn, maar ook acht. Het is afhankelijk van de capaciteit, vakantieperiodes, de complexiteit van het product et cetera. Limis houdt met al deze zaken rekening. Voor ons bedrijf heeft dit als voordeel dat de leverbetrouwbaarheid zorgt voor een betere klanttevredenheid. Daarnaast maken we optimaal gebruik van de beschikbare productiecapaciteit.”

Bespreking
Na de installatie van deze planningssoftware was bij Profel niet alles van meet af aan helder en duidelijk. Het team van Limis stond echter continu paraat om vragen te beantwoorden. “Ze reageerden bovendien snel. Wij hebben deze samenwerking dan ook als bijzonder prettig ervaren. Nu het pakket eenmaal in gebruik is, maken we er bij de productiebespreking dagelijks gebruik van. Van elke afdeling binnen het bedrijfsonderdeel waarin Limis is geïmplementeerd is hierbij een teamlid aanwezig voor de terugkoppeling. Iedereen heeft zo de mogelijkheid om aan te geven waar we eventueel problemen kunnen verwachten. Ter plekke kan dan het systeem – en dus de planning- worden aangepast. De verandering is direct voor iedereen zichtbaar waardoor er meer rust in de productieafdeling ontstaat.”

Met dank aan Profel.
www.profel.com

aluminium

 


 

 

 

binnenwerk

(juli 2012)