(februari 2010)
De maakindustrie heeft vaak een orderportefeuille waarin veel kort- en langlopende orders tegelijk zitten. Orders met een grote variëteit in het aantal bewerkingen en flinke stuklijsten waarbij men afhankelijk is van grondstoffen, machines, gereedschappen,  gespecialiseerd personeel en leveranciers zorgen voor een complexe planning. Goed overzicht houden vormt dan een hele uitdaging. Planningssoftware van Limis biedt bij complexe planningen de grip die u nodig heeft om orders in goede banen te leiden en op tijd te kunnen inspringen bij dreigende bottlenecks.

Gekoppeld aan uw ERP systeem (of stand-alone) maakt Limis Planner uw orders zichtbaar in het digitaal planbord. Wijzigingen kunt u automatisch doorvoeren (scheduler) maar ook handmatig d.m.v. drag-and-drop.
Met de capaciteitsbalans bent u in staat te plannen tegen eindige capaciteiten van mens en machine. Met andere woorden: Limis Planner bekijkt voor u of de levertijd van die bepaalde order in die bepaalde week haalbaar is en maakt direct inzichtelijk wanneer een bottleneck ontstaat en hoe groot deze zal zijn (uitgedrukt in uren).
De plantmanager maakt vervolgens dreigende bottlenecks direct grafisch zichtbaar zodat u tijdig kunt inspringen door uw capaciteit te vergroten, werk uit te besteden of de leverdatum te verschuiven. Nadat uw wijzigingen zijn ingevoerd kunt u direct zien of de genomen maatregelen toereikend zijn.
Kortom: met Limis Planner bent u in staat uw productiemiddelen optimaal in te zetten, uw doorlooptijden te verkorten en uw leverbetrouwbaarheid te vergroten.
Meer weten over de mogelijkheden van planningssoftware in uw organisatei? Neem dan nu contact met ons op.

***