Productiebedrijven willen concurrerend werken én de volledige controle hebben over hun productie. Ze hebben een grote behoefte aan eenvoudige workflows en offertetrajecten, en veel inzicht en grip op het productieproces.

De samenwerking tussen Exact Online Productie en Planningssoftware Limis Planner biedt de mogelijkheid om het gehele productieproces en de daarbij behorende administratie eenvoudig te beheren en te monitoren. Vragen als ‘Hoe staat het met mijn order en wordt deze op tijd geleverd?’ kunt u direct beantwoorden. U heeft grip, flexibiliteit en overzicht op uw productie en kunt de concurrentiestrijd aan door snel te reageren en een goede kwaliteit te bieden tegen een betrouwbare levertijd en lage kosten.

In de praktijk: de procesflow tussen Planningssoftware Limis Planner en Exact Online Productie

In Exact Online Productie worden de verkooporders en werkorders aangemaakt tegen een bepaalde leverdatum. Deze orders worden met behulp van een koppeling geïmporteerd in Limis Planner. Limis Planner berekent en visualiseert vervolgens de optimale planning. Indien gewenst kan dit volautomatisch middels de scheduler, waarbij de software rekening houdt met meerdere restricties zoals leverdatum, prioriteit, mancapaciteit, machinecapaciteit, materialen en gereedschappen. In Limis Planner worden de orders gevisualiseerd en in het startscherm ziet u direct of de verkooporders op tijd kunnen worden geleverd maar ook waar de eventuele  bottlenecks zitten. Handig, u kunt hierdoor sturen op uitzonderingen. Als planner heeft u altijd de touwtjes in handen en kunt u eenvoudig wijzigingen in de planning aanbrengen.

Voor de aansturing van de productie beschikt Limis Planner over een uitgebreide Shop  Floor Control: todolijst, orderbon, registratie, meten van de status, gereedmelden, uren, rapportages (voor- en nacalculaties, leverperformance, overige kpi’s. Limis Planner bepaalt de startdatum van elke taak en houdt daarbij rekening met routingen en beschikbaarheid van mensen en machines. Gegevens die terug worden gekoppeld naar Exact Online Productie zijn start- en einddata. De frequentie van deze terugkoppeling kan de gebruiker zelf instellen.

***

Limis is deelnemer van Exact Live in de Jaarbeurs Utrecht op 15 november 2017. U kunt zich hiervoor registreren voor gratis entree op de site van Exact Kom langs bij onze stand (nummer 48) of vraag hier om meer informatie en demonstratie.