productiehal IJspaleisNu Limis Planner is gekoppeld met het ERP pakket worden productie orders automatisch uit het ERP pakket geïmporteerd. Compleet met start- en einddata, die men voorheen nog handmatig invulde met alle risico’s op fouten van dien. De orders verschijnen in het digitaal planbord waarna de planner ze handmatig op volgorde zet en de orders aan de juiste lijnen toewijst. Overigens zou dit in Limis Planner ook automatisch kunnen worden gedaan maar IJspaleis kiest voor de handmatige verwerking.
Een in het digitaal planbord geselecteerde order kan mbv. de rechtermuisknop eenvoudig worden gewijzigd qua aantal, tijd, start-/einddatum en lijnnummer.

Het wijzigen van het aantal eindproducten wordt vanuit Limis Planner gedaan waarbij direct de doorlooptijd van de order wordt aangepast. Wijzigingen worden teruggesluisd naar het ERP pakket  waar de verrekening van de grondstofbehoefte plaatsvindt.

Naast de gewijzigde aantallen worden ook de plandata teruggekoppeld naar het ERP pakket. Op deze manier is IJspaleis 24/7 up to date en heeft het inzicht en de grip die men nodig heeft.

Het resultaat mag er zijn: de productie is veel eenvoudiger te beheren, de planning is grafisch inzichtelijk, de efficiency is verhoogd en het totaaloverzicht is verbeterd. Een flinke winst!

Vervolgstap is de planning van de medewerkers aan de lijnen (zogenaamde Planning on the Wall). Dat betekent een gecombineerde man- en machineplanning waarbij de medewerkers bij binnenkomst direct kunnen zien aan welke lijn ze staan en hoelang. De urenregistratie zorgt tot slot voor directe verwerking waardoor urenbriefjes en -verwerking overbodig zijn.

logo IJspaleis
Met dank aan IJspaleis.
www.ijspaleis.nl

(augustus 2011)